utrUtrecht
ajaAjax
Datum: 23/12/2012 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Ajax raakt niet voorbij Utrecht
Ajax raakt niet voorbij Utrecht
Foto: © SC

Ajax is op het veld van Utrecht niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel. Het mist zo de kans om in het spoor van PSV en Twente te blijven.

Utrecht – Ajax 0-0

Ajax trok van bij het begin van de wedstrijd het initiatief naar zich toe, wat meteen ook zorgde voor veldoverwicht en een resem kansen. Doelman Ruiter kon zich in de eerste helft meermaals onderscheiden. Toch was het vooral Ajax dat de kansen zelf liet liggen. Boerrigter schoot keihard op de lat en bij een aantal andere combinaties was de laatste pass altijd net niet goed genoeg om tot een doelpunt te leiden.

In de tweede helft draaide het spelbeeld en werden de beste kansen zelfs voor de thuisploeg, maar ook Utrecht kwam uiteindelijk niet tot scoren. Bulthuis liep nog tegen een rode kaart aan in de slotminuut.

RKC Waalwijk – Willem II  0-0

Willem II heeft een puntje kunnen meepikken uit Waalwijk. De thuisploeg had de beste en de meeste kansen, de Tilburgers raakten met moeite in de buurt van het doel. Toen Jallo bij de bezoekers nog voor de rust zijn tweede gele kaart pakte, werd de druk van RKC steeds groter.

Toch werd er uiteindelijk niet gescoord, waardoor RKC in de middenmoot geen goede zaak doet. Ook Willem II raakt met het puntje niet weg van de degradatieplaatsen.

Herbeleef Utrecht - Ajax