Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Speeldag 2
Afrika Cup - groep D: Ivoorkust zonder Drogba voorbij Tunesië
Christophe van den Boom

Ivoorkust heeft een makkelijke overwinning behaald tegen Tunesië op de Afrika Cup. Het werd 3-0. Sterspeler Didier Drogba begon op de bank. Dat meldt LDH.

De kapitein van Ivoorkust, Didier Drogba, begon op de bank, nadat hij een onzichtbare wedstrijd speelde tegen Togo. Hij werd vervangen door de jonge Lacina Traoré, die bij het Russische Anzhi Makachkala speelt.

Na de eerste wedstrijd tegen Togo was de bondscoach ontevreden en liet hij Drogba, Kolo Touré, Ya Konan en Gradel op de bank. In plaats daarvan kwamen Lacina Traoré, Romaric, Tioté en Kalou.

In de eerste helft wist Gervinho te scoren. Dan was het wachten tot diep in de tweede helft voor de andere doelpunten. In de 87e minuut verdubbelde Yaya Touré de score en een minuut voor affluiten maakte invaller Ya Konan de 3-0. Door de overwinning heeft Ivoorkust nu 6 op 6 in de Afrika Cup en staan zij aan de leiding in groep D.