Datum: 28/01/2013 19:00
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Speeldag 3
Afrika Cup - Groep B: Ghana groepswinnaar na makkelijke zege

Ghana heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Dankzij een 3-0 overwinning tegen Niger is het land groepswinnaar. Zaterdag ontmoet het daarin Kaapverdië.

Ghana had in Nelson Mandela Bay weinig moeite met Niger. Halverwege de eerste helft leidden The Black Stars al met 2-0, dankzij doelpunten van Asamoah Gyan en Christian Atsu. Iets na de rust besliste Boye de wedstrijd helemaal.

Niger deed wat het kon, maar werd weggeblazen door het hoge tempo dat Ghana ontwikkelde. In combinatie met een dodelijke precisie voor doel, zorgde dat voor een vlotte overwinning. Ghana mag nu in de kwartfinales aan de bak tegen Kaapverdië. Mali – dat het Congo van Mbokani uitschakelde dankzij een 1-1 gelijkspel – ontmoet Zuid-Afrika.