Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Balotelli schiet AC Milan naar winst
Christophe van den Boom

AC Milan heeft zondagavond gewonnen van Udinese. Mario Balotelli maakte beide doelpunten aan Milanese zijde.

Mario Balotelli is nog maar net teruggekeerd naar Italië en mocht al meteen aantreden in de basis bij AC Milan, naast El Shaarawy. De spits, die overkwam van Manchester City, toonde zich meteen van goudwaarde door in de 25ste minuut de 1-0 binnen te trappen. El Shaarawy zette een een-tweetje op met Montolivo en bracht de bal in de baan van Balotelli. Die klopte doelman Padelli met een lage schuiver.

Na de rust kwam Udinese al vlug opnieuw in de wedstrijd toen Pinzi de gelijkmaker tegen de netten werkte. Nadien zette Allegri alles op alles en bracht met Bojan en Robinho twee extra aanvallers op het veld.

In de extra tijd kreeg Milan een penalty toegewezen. Wie anders dan Super Mario knalde het leer tegen de touwen. AC Milan wint zondagavond en klimt een plaats in het klassement in de Serie A. Het staat nu vijfde. Udinese blijft negende.