Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Willem II Stadion
Willem II loopt op eigen veld tegen nederlaag aan
Christophe van den Boom

Willem II heeft op eigen veld niet kunnen winnen van NEC. Het werd 2-3. De nederlaag is een nieuwe domper voor de Brabanders, die zich in degradatiegevaar bevinden.

De thuiploeg kon zich nochtans geen betere start wensen. Robbie Haemhouts schoot al na 43 seconden raak voor Willem II. De vreugde was van korte duur, want in de 26de minuut werkte Tim Cornelisse een bal in eigen doel. NEC had tot op dat moment nog niet echt kunnen dreigen.

De gelijkmaker was de doodsteek voor Willem II, dat het balbezit nadien aan de bezoekers overliet. NEC bedankte en kwam op een 1-3 voorsprong, na twee doelpunten van Melvin Platje.

Na de rust kwam de thuisploeg sterker uit de kleedkamers en na enkele minuten wist Joachim de 2-3 binnen te koppen. De Tilburgers hadden moed geput uit het doelpunt en gingen in de aanval. Veel leverde dat niet meer op, want de stand bleef steken op 2-3.

Dankzij de overwinning behoudt NEC zijn zevende plaats met 37 punten. Willem II is de hekkensluiter en verzamelde tot dusver slechts veertien punten.