Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: AWD-Arena
Hamburg gaat zwaar onderuit in Hannover

Hannover 96 heeft met 5-1 gewonnen van Hamburg. Daarmee wordt de strijd om de Europese plaatsen er enkel spannender op. Ook Augsburg won, verder werd er gelijkgespeeld.

Hannover 96 – Hamburger SV 5-1

Hannover zette in de AWD-Arena meteen de druk op de ketel. Dat leidde al snel tot de openingstreffer van Diouf. Via een strafschop kon van der Vaart de bordjes in evenwicht brengen, maar daarna was het vet van de soep bij de bezoekers.

Ook de thuisploeg kreeg een strafschop, die werd omgezet door Huszti. Dankzij twee doelpunten van Ya Konan was alle spanning uit de wedstrijd. Abdellaoue zette vijf minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Augsburg – Hoffenheim 2-1

Augsburg heeft de belangrijke degradatietopper gewonnen van Hoffenheim. Dong-Won Ji zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Mölders verdubbelde tien minuten voor tijd de score, waardoor een tegentreffer in de slotminuut van de Belg Igor De Camargo geen puntengewin opbracht. Hoffenheim staat nu voorlaatste en ziet Augsburg over zich heen springen.