Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht haalt uit tegen Roda JC

Utrecht heeft een ruime zege geboekt tegen Roda JC. Het werd uiteindelijk 4-0 in de Galgenwaard, waardoor Utrecht blijft meespelen om de Europese plaatsen. Roda JC moet stilaan denken aan het spelen van een eindronde om in de Eredivisie te kunnen blijven.

Monteyne, Hempte en Delorge kwamen niet van de bank bij Roda JC, waar Biemans wel de hele wedstrijd mocht spelen. Of moest spelen, want echt lekker ging het niet bij de ploeg uit Kerkrade. Na achttien minuten was de wedstrijd al in een definitieve plooi gevallen. Tamata werd uitgesloten bij de bezoekers en de daaropvolgende strafschop werd door Mulenga omgezet. Hij scoorde ook het laatste doelpunt.

Tussendoor hadden ook onze landgenoot Jan Wuytens en Oar hun doelpuntje meegepikt, waardoor er na negentig minuten een zware 4-0 op het scorebord stond. Utrecht staat stevig zesde op acht punten van PSV, Roda JC staat zestiende.