Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadio San Paolo
Italiaanse topper eindigt onbeslist
Timothy Collard

De Italiaanse topper tussen Napoli en Juventus is op een gelijkspel blijven steken. Juventus behoudt zo zijn voorsprong van zes punten op zijn eerste achtervolger.

Voor Napoli was dit de wedstrijd waarin het zijn titelambities kracht kon bijzetten. Als ze de partij winnend konden afsluiten, dan naderden ze tot op drie punten van de concurrent uit Turijn. Het was echter Juve dat het best aan de partij begon. Al na tien minuten spelen kwam de oude dame op voorsprong. Pirlo draaide een bal van op links voor doel, Chiellini klom hoger dan zijn bewaker en kopte het leer tegen de touwen.

0-1 leek ook lang de ruststand te worden, maar vlak voor rust trok Napoli de bordjes in evenwicht. Gökhan Inler ontving de bal buiten de zestien en aarzelde niet. Hij haalde hard uit en de bal week onderweg nog af op het hoofd van verdediger Bonucci. Buffon was kansloos en de bal verdween in doel.

Na rust bouwden beide teams vooral zekerheid in en grote kansen bleven achterwege. Blerim Dzemaili liet de beste kans van de wedstrijd liggen en zo eindigde de topper van de 27e speeldag op 1-1. Juventus blijft aan de leiding met zes punten meer dan eerste achtervolger Napoli.