groFC Groningen
nacNAC
1-1
50' Jordy Buijs (pen)
Datum: 08/03/2013 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Groningen en NAC delen de punten
Sander De Graeve

Groningen en NAC hebben elkaar in evenwicht gehouden in de Euroborg. Zo blijven beide ploegen in de brede middenmoot vlak boven de degradatiezone. Kieftenbeld opende de score voor Groningen waarna Buijs de stand in evenwicht bracht met een strafschop.

Groningen en NAC Breda draaien een vergelijkbaar seizoen. Voor de aftrap telde Groningen twee punten voorsprong op NAC. Beide waren nog niet verlost van het degradatiespook aangezien NAC amper twee punten boven een plaats in de nacompetitie bengelde.

Ook na deze wedstrijd blijft het verschil tussen Groningen en NAC gelijk. Maikel Kieftenbeld (foto) zette de thuisploeg op voorsprong vlak na rust. Twee minuten later zette Buijs de bordjes gelijk van de penaltystip na een overtreding van Burnet.

1-1 was de einduitslag, een resultaat waar geen van beiden echt iets mee opschiet. Bij NAC bleef Sepp De Roover de hele match op de bank.