Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen verslaat koploper PSV
Jens Van der Borght

PSV verloor vandaag verrassend op het veld van sc Heerenveen. Dankzij een sterke eerste helft wonnen de mannen uit Friesland met 2-1 van de leider.

In de eerste helft kwam PSV er niet aan te pas. De ploeg uit Eindhoven werd helemaal zoek gespeeld. Na een aantal uitstekende kansen kwam bracht de Roon de thuisploeg op voorsprong. El Ghanassy tekende voor de 2-0. Eerder in de match had hij de assist gegeven voor de 1-0. Zo ging de ploeg van Marco Van Basten verdiend rusten met een 2-0 voorsprong.

Na de rust nam de druk van PSV toe. Hierdoor loerde Heerenveen voornamelijk op de counter. Een kwartier voor tijd maakte Strootman de aansluitingstreffer. Daarna vielen er nog enkele kansen voor PSV, maar het bleef uiteindelijk op 2-1. Als Ajax morgen wint, kan het over het team van Dick Advocaat naar de leiding springen.