groFC Groningen
tweFC Twente
0-1
0-2
80' Dusan Tadic (pen)
Datum: 17/03/2013 16:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Twente met eerste zege van 2013

Twente had in de Eredivisie nog niet gewonnen dit jaar, maar vandaag is het dan eindelijk toch gelukt: in Groningen won het met 0-3. Daarmee verzekert de ploeg zich quasi zeker van een play-off voor Europees voetbal.

De Serviër Dusan Tadic werd de held van de wedstrijd met twee assists en een doelpunt. Vlak voor rust zette hij Fer op weg naar het eerste doelpunt van de wedstrijd, tien minuten voor tijd verdubbelde hij de score vanaf de penaltystip.

Castaignos nam vijf minuten voor tijd alle twijfels weg voor de bezoekers. Twente gaat terug naar de vijfde plaats in de stand, maar blijft wel tien punten achterstand tellen op Ajax. Groningen van zijn kant moet stilaan naar beneden kijken in de stand: het heeft amper vijf punten meer dan Roda JC, dat op een barrageplaats staat.

Keeper Bizot pakte ook nog eens rood bij de thuisploeg, Rode Duivel Nacer Chadli mocht twintig minuten voor tijd invallen bij Twente.