Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund wint makkelijk van Mainz
Frank Deckers

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van Mainz 05. Dankzij de zege mag Dortmund volgend seizoen zeker aan de Champions League deelnemen.

Marco Reus wist na een halve minuut al te scoren. De spits kon een slecht weggewerkte bal van Christian Wetklo makkelijk scoren. Dortmund speelde zeer standvastig en gaf amper kansen weg. Reus kreeg al snel in de wedstrijd opnieuw een grote kans om te scoren, maar deze keer schoot de aanvaller recht op Wetklo.

Mainz kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer kansen. Vlak na de rust probeerde Niki Zimling iets te forceren maar een doelpunt was hem niet gegund. Dortmund probeerde nog te scoren maar kansen van Reus en Hummels werden telkens tegen gehouden. Robert Lewandowski kon uiteindelijk in de slotfase de geruststellende 2-0 toch nog op het bord zetten.

Dankzij de zege staat Leverkusen al acht punten achter op Dortmund. Hierdoor heeft de ploeg van Jürgen Klopp zich bijna verzekerd van de tweede plaats in de Bundesliga.