Speeldag: Speeldag 31
Stadion: DSB Stadion
PSV wint op het veld van AZ
Frank Deckers

PSV heeft de misstap van Ajax perfect benut. De Limburgse ploeg ging met 1-3 winnen bij AZ Alkmaar. Mark van Bommel opende de scoren met een mooie vrije trap.

Ajax had vrijdag gelijkgespeeld tegen Heereveen. Hierdoor kon PSV terug komen tot op vier punten van de koploper, maar dan moest het wel winnen van AZ. De ploeg van Maarten Martens was in de beginfase het betere team op het veld. PSV probeerde wel kansen te creëren, maar dat lukte niet echt.

Mark van Bommel brak de ban voor PSV. De middenvelder schoot een vrije trap van op 25 meter recht in de winkelhaak. AZ was voor de rust niet meer in staat om de gelijkmaker te forceren.

PSV kon na een defensieve fout van Viergever de 0-2 maken. Rode Duivel Dries Mertens kon via een mooi samenspel de bal in doel schieten. Jeremain Lens wist opnieuw na een defensieve fout de 0-3 maken. Etienne Reijnen had de bal recht in zijn voeten gespeeld, waarna Lens scoorde. Reijnen maakte dezelfde fout zelfs nog eens, maar Lens kon de tweede keer de aanval niet afmaken. Vijf minuten voor tijd scoorde Johannsson de eerredder.