Speeldag: Speeldag 30
Stadion: EasyCredit-Stadion
Timmy Simons verliest van rode lantaarn Greuther Fürth
Conrad Grayson

Greuther Fürth won op het veld van Nürnberg met 0-1. De bezoekers staan ondanks hun overwinning nog altijd laatste met negen punten achter Augsberg, dat voorlopig de eindronde speelt.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er van de bezoekers in de eerste helft via Johannes Geis. Hij rukte na 27 minuten op met de bal en trapte het leer vanop 30 meter binnen. Voor de rest gebeurde er weinig in een slaapverwekkende eerste helft.

Ook in de tweede helft was er weinig te beleven. Thuisspeler Hanno Balitsch dacht op het uur dat hij de gelijkmaker gemaakt had, maar vals alarm. Zijn kopbal botste tegen de onderkant van de lat, maar ging niet over de lijn.

Rode Duivel Timmy Simons werd er in de 75ste minuut afgehaald voor Mike Frantz. Dat bracht meer aanvallende impulsen in het spel van Nürnberg, maar het mocht niet meer baten.