Speeldag: Speeldag 32
Stadion: De Grolsch Veste
Twente heeft weinig moeite met NEC
Frank Deckers

Twente heeft net zoals PSV met 5-2 gewonnen. De ploeg van Nacer Chadli heeft dankzij de zege nog steeds een kleine kans om bij de eerste vier te eindigen. NEC blijft kwakkelen en kon uit de voorbije acht wedstrijden slechts één punt puren.

Na drie minuten kon Douglas zijn derde treffer van het seizoen al maken. De verdediger kopte een hoekschop hard binnen. Castaignos scoorde de tweede goal van de avond. Hij maakte de aanval, die was opgezet door Tadic, mooi af. Na de rust duwde Twente nog even door. Rode Duivel Chadli zette zelf de actie op poten en kon het doelpunt ook binnen trappen. NEC kon daarna toch eindelijk eens voor doelgevaar zorgen. Nick van der Velden schoot een vrije trap mooi binnen.

Castaignos kon daarna zijn tweede van de avond scoren, maar hij trof de lat. In de rebound werkte Rasmus Bengtsson de bal tegen de netten. NEC dreigde daarna nog een keer en uit die aanval viel ook een doelpunt, Falkenburg maakte de 4-2. Felipe Gitiérrez schoot de 5-2-eindstand op het bord.

Twente staat momenteel vijfde in de rangschikking op drie punten van Vitesse. De ploeg van Fred Rutten moet vanavond wel nog tegen Willem II spelen. NEC staat negende in de stand, maar zit in een negatieve spiraal.