Reactie "Ik wil graag een stap hogerop"

Frank Deckers
| 9 reacties
"Ik wil graag een stap hogerop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld heeft voor de derde keer op rij de landstitel in Nederland gewonnen. De kans is groot dat de verdediger na dit seizoen andere oorden opzoekt.

Die kans zit erin dat ik vertrek”, zei Alderweireld in HNB. “Na het kampioenschap bekijk ik het. Het hangt ervan af welke clubs aankloppen, wat mijn speelkansen daar worden en waar ik ga wonen. Het laatste is het financiële plaatje. Misschien blijf ik wel bij Ajax. Je speelt hier voor de prijzen en ik nam al drie jaar deel aan de Champions League.”

“Mijn toekomstige ploeg moet wel voldoen aan enkele eisen. Het kransje clubs waar ik naartoe wil, wordt steeds kleiner. Ik verkies Ajax boven een club uit de middenmoot van Duitsland. Het moet een stap vooruit zijn, op alle vlakken. In mijn hoofd heb ik wel enkele ploegen. Ik moet voelen dat een club me wil. Stel dat Manchester City komt, dan staat Kompany voor mij. Is het dan verstandig om daarheen te gaan om mezelf te kunnen ontwikkelen? Neen, in een team dat al acht centrale verdedigers heeft, word ik nummer negen. Dat heeft geen zin.”

Alderweireld is al de derde Belgische verdediger die de laatste jaren goed bezig is bij Ajax, Alderweireld wil echter niet vergelijken.“We zijn alle drie heel andere types. Het is niet omdat ik geen tien rushes per wedstrijd maak, dat Vertonghen beter is dan ik. Wij spelen op een andere manier. Als je vier seizoenen non-stop in de ploeg staat bij Ajax en je wordt drie keer kampioen, dan zegt dat iets. Ik heb er vertrouwen in dat ik een stap hogerop kan”, aldus de kampioen van Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties