bayBayern München
stuVFB Stuttgart
Datum: 01/06/2013 20:00
Competitie: DFB Pokal
Speeldag: Finale
Stadion: Allianz Arena
Bayern München pakt legendarische treble
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Bayern München pakt legendarische treble
Foto: © SC

Bayern München heeft ook de Duitse bekerfinale gewonnen. De roodhemden schrijven zo de legendarische 'treble' bij op het palmares. Al strooide Martin Harnik nog bijna roet in het eten.

Bayern München won in de bekerfinale met 3-2 van VfB Stuttgart. Der Rekordmeister leek lange tijd op weg naar een gemakkelijke zege, maar in de slotfase werd het nog warm voor de kooi van Manuel Neuer.

De bekerwinst betekent voor de Beierse topclub het binnenhalen van de legendarische ‘treble’. Ook in de Bundesliga en in de Champions League toonde FC Hollywood zich namelijk de beste. In principe is het zelfs de vierde prijs van het seizoen voor de troepen van Jupp Heynckes. Ook in de Duitse supercup was Borussia Dortmund een maatje te klein.

Op slag van rust opende Thomas Müller de score vanop de strafschopstip. Mario Gomez diepte de score na de koffie met twee doelpunten nog uit tot 3-0. Der Rekordmeister liet de teugels echter vieren en liet Stuttgart opnieuw in de match komen. Twee doelpunten op tien minuten van Harnik zorgden er nog bijna voor dat de boeman van KRC Genk in de Europa League verlengingen uit de brand kon slepen. Het bleef echter 3-2.

Voor Heynckes was het de laatste wedstrijd in de dug-out van Bayern. De Duitser moet immers plaats ruimen voor de komst van Pep Guardialo. De Catalaan begint echter aan een onmogelijke opdracht: beter doen.

Herbeleef Bayern München - VFB Stuttgart