Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Rhein Neckar Arena
Casteels pakt punt na spektakelstuk met drie rode kaarten
Timothy Collard

Koen Casteels speelde zaterdagnamiddag met Hoffenheim tegen Freiburg. Onze landgenoot kreeg drie doelpunten om de oren, maar sleepte toch nog een gelijkspel uit de brand in een waar spektakelstuk.

Het begon al na negen minuten. Hoffenheim kreeg een strafschop en Salihovic zette die feilloos om. Daarna deelde de spelmaker echter een slag uit aan een speler van de tegenpartij en werd hij van het veld gestuurd. Enkele minuten later kon Freiburg al profiteren van het mannetje meer: Sorg trok de stand opnieuw in evenwicht.

Volland bracht Hoffenheim echter weer op voorsprong, maar op het halfuur stond het opnieuw gelijk dankzij een doelpunt van Guédé. De eerste helft zat er echter nog niet op, want Coquelin pakte vlak voor het rustsignaal nog twee keer geel in één minuut en mocht ook gaan douchen.

Na de pauze werd er opnieuw aan voetbal gedacht en bracht Freis de bezoekers aan de leiding. Maar een gelijkspel bleek onvermijdelijk, want Strobl maakte er 3-3 van in het slot. In blessuretijd moest Freiburg zelfs nog met negen man verder nadat ook Mehmedi rood pakte.