Red Flames eensgezind: "Griekenland moeten we gewoon pakken"
Red Flames eensgezind: "Griekenland moeten we gewoon pakken"
Foto: © SC

Zaterdag spelen de Belgian Red Flames hun derde WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Griekenland. Na de nederlaag in Noorwegen beseffen de Belgische vrouwen maar al te goed dat er tegen de Grieken geen punten mogen worden verloren.

Aernout Van Lindt in Zaventem

Donderdagmorgen rondom 9 uur tekenden de Red Flames present op de nationale luchthaven in Zaventem. Ondanks het vroege uur en enkele vermoeide gezichten ademde de groep wel zin in voetbal uit. “Hier doe je het uiteindelijk voor”, aldus Yana Daniëls.

Waar twee weken geleden er nog een uitzinnige menigte de Rode Duivels kwam uitwuiven voor de wedstrijd in Kroatië, was het nu opvallend stil. “Als je ziet hoeveel volk er voor de Rode Duivels komen, dan knaagt dat misschien wel een beetje”, aldus nog Daniëls.

“Maar we hebben nog niets bewezen of gepresteerd. Eerst moeten er resultaten komen, maken dat we ons eens plaatsen voor een groot toernooi. Dan kan er pas echt iets groeien.”

“Voluit voor winst gaan”

De eerste stap is een goede prestatie in en tegen Griekenland: “Griekenland is een haalbare kaart”, aldus Daniëls. “Daartegen moeten we kunnen winnen.”

Hetzelfde horen we bij Julie Biesmans: “We moeten voluit voor winst gaan in Griekenland. Ik ken het team niet echt, maar we moeten onze kansen op kwalificatie gaaf houden en dat kan alleen door te winnen.”

Alle Red Flames zijn het er duidelijk over eens, zo ook Lore Vanschoenwinkel. “Tegen Griekenland en ook tegen Portugal moeten we gewoon winnen. Een 6 op 6 zou ons vertrouwen kunnen schenken voor de rest van de campagne. Deze groep heeft veel groeimarge, we kunnen nog steeds veel bijleren.”

Later deze week kan u hier op Voetbalkrant.com in aanloop naar de wedstrijd in en tegen Griekenland nog uitgebreidere interviews lezen met Yana Daniëls, Julie Biesmans en Lore Vanschoenwinkel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties