Marta, Wambach, Morgan of andere kapers op de kust?

Marta, Wambach, Morgan of andere kapers op de kust?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de mannen gaat de strijd om de Gouden Bal tussen Messi, Ronaldo, Ibrahimovic of twintig anderen, maar ook bij de vrouwen zijn tien genomineerden geselecteerd.

Bij die tien ook de drie supergenomineerden van vorig jaar: de Braziliaanse Marta, die al veelvuldig won, de Amerikaanse Abby Wambach, die vorig jaar won en ondertussen topscoorster aller tijden is bij de USA, en Alex Morgan (foto), die elk jaar beter wordt en nog steeds maar 24 is en toch al 44 keer scoorde voor haar land.

De kans is groot dat een van deze drie uiteindelijk ook dit seizoen met de hoofdprijs aan de haal zal gaan, al speelden enkele andere vrouwen zich dit jaar ook in de kijker. Dat er twee genomineerden van Europees kampioen Duitsland afkomstig zijn hoeft ook geen verrassing te zijn.

De tien genomineerden in alfabetische volgorde: Nadine Angerer (Duitsland), Nilla Fischer (Zweden), Lena Goessling (Duitsland), Saki Kumagai (Japan), Marta (Brazilië), Alex Morgan (USA), Yuki Ogimi (Japan), Lotta Schelin (Zweden), Christine Sinclair (Canada), Abby Wambach (USA).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties