Droomdebuut Riedewald bezorgt Ajax wintertitel

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Ajax heeft zich tot Nederlands winterkampioen gekroond. Dat hebben de Amsterdammers te danken aan de 17- jarige Riedewald, die als invaller twee keer scoorde en zo een 1-0 achterstand omboog.

Roda JC zorgde via Hupperts voor het eerste doelgevaar, maar daarna nam Ajax de wedstrijd in handen. De thuisploeg liet zich echter niet intimideren door de offensieve kracht van Ajax en kwam terug beter in de match. Dijkhuizen kopte de openingstreffer tegen de netten, waardoor Roda met een voorsprong mocht gaan rusten. Intussen was een doelpunt van Klaassen afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax kreeg aan het begin van de tweede helft een uitstekende kans om op gelijke hoogte te komen, maar Sigthorsson toonde zich vanmiddag allesbehalve trefzeker. De bezoekers bleven aandringen, maar speelden te slordig. Coach De Boer greep in en de wissels kenden het gewenste resultaat. De jonge Riedewald kende een droomdebuut: zowel de gelijkmaker als de winnende treffer kwamen op zijn naam. De 1-2 viel in blessuretijd.