Ajax laat kostbare punten liggen

Leander Mespreuve
| 8 reacties

Leider Ajax ging vanmiddag op zoek naar de drie punten in Utrecht. De Amsterdammers kwamen eerst nog op voorsprong, maar onze landgenoot Steve De Ridder bezorgde de bezoekers een ferme kater. Ajax blijft voorlopig wel leider in Nederland.

Ajax speelde een prima eerst helft. Het bracht dominant voetbal, maar het duurde tot halfweg de eerste helft om het overwicht uit te drukken in cijfers. Daley Blind bracht de bezoekers op voorsprong na een droge knal.

Ajax leek de match onder controle te hebben, maar dat was zonder landgenoot De Ridder gerekend. Een uittrap van doelman Ruiter werd verlengd door Agudelo, waarna De Ridder keeper Cillessen omspeelde om zo de bordjes weer in evenwicht te brengen. 1-1 was de ruststand.

Na de koffie liet opnieuw Steve De Ridder zich opmerken. Een streep tegen het doelkader voorkwam een achterstand voor de bezoekers. Nadien was het opnieuw Ajax dat de touwtjes in handen nam, met onder andere een mooie actie van Fischer. Toch kon de ploeg geen doelpunt meer maken, waardoor het dure punten verspeeld met het oog op de titel.

Het opmerkelijkste moment van de wedstrijd was ongetwijfeld de ontsnapping van Daley Blind aan een schorsing. De Ajax-verdediger beging vroeg in de wedstrijd een fout, wat hem in principe een geel karton moest opleveren. Ref Liesveld besliste echter om ploeggenoot Van Rhijn de gele kaart te geven in plaats van Blind, waardoor de verdediger ontsnapte aan een schorsingsdag.

Ajax blijft dus ook na dit weekend leider in Nederland. Het heeft twee punten bonus op Vitesse. Utrecht blijft ondanks het punt in de grijze middenmoot hangen.