Cijfers liegen niet: Hazard bezig aan fantastisch seizoen

Jordy Ferket
| 10 reacties
Cijfers liegen niet: Hazard bezig aan fantastisch seizoen
Foto: © SC

Na zijn schitterende prestatie tegen Manchester City wordt Eden Hazard door iedereen de hemel in geprezen. Onze landgenoot zorgt voor nachtmerries bij veel Premier League- verdedigers. Wij brachten voor u het seizoen 2013-2014 van de Rode Duivel in cijfers.

24

Dit seizoen speelde Eden Hazard al 24 matchen voor Chelsea. Dat is een indrukwekkend cijfer, want de concurrentie bij de ploeg van José Mourinho is niet van de poes: Willian, Oscar, Schürrle, Salah en ga zo maar door. Toch is onze landgenoot een certitude in de ploeg.

9

Tot nu toe heeft onze landgenoot de netten al negen keer doen trillen. Dat is een gemiddelde van 0,4 per wedstrijd. Daarmee doet hij veel beter dan vorig seizoen. Toen scoorde hij negen keer op een heel seizoen, nu zit hij in februari al aan datzelfde aantal. Vorig jaar had Mourinho nog kritiek, omdat de Rode Duivel de weg naar de netten niet vaak genoeg vond. Nu heeft de trainer helemaal niet te klagen over zijn rendement.

47

Eden Hazard schoot dit seizoen al 47 keer op doel. Dat is een gemiddelde van 2 doelpogingen per match. Daarmee komt hij helemaal niet in de buurt van Luis Suarez (103) en Sergio Agüero (70). Dat is normaal aangezien de eerste twee van de topschuttersstand pure spitsen zijn en onze landgenoot meer een flankspeler.

5

De Chelsea-speler gaf dit seizoen al vijf assists. Dat is een gemiddelde van 0,2 per wedstrijd. Vorig jaar gaf Hazard er elf op een seizoen. Natuurlijk is het voetbaljaar 2013-2014 nog aan de gang waardoor hij dat zeker nog kan evenaren.

92

De Rode Duivel heeft tot nu toe 92 dribbels succesvol afgerond. Dat is een gemiddelde van 3,8 per match. Hazard stuurde veel verdedigers het bos in met zijn kwieke voetjes. Vroeger dribbelde hij tegenstanders om de fans spektakel te bieden. De show verzorgen daar ging het om. Nu is hij veel efficiënter geworden. Zijn bewegingen leiden tot kansen, assists en doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties