AZ houdt het onnodig spannend tegen PEC Zwolle

AZ heeft de drie punten naar zich toe weten te slepen tegen PEC Zwolle. Dat is geen verrassing op zich, maar het team maakte het zichzelf wel onnodig lastig.

Wie na een kwartier had voorspeld dat het nog zo lastig ging gaan worden, zou gek verklaard zijn. Toen stond het immers al 2-0 voor de club uit Alkmaar, dat dartelde en via Berghuis en Gudelj snel op rozen zat. En voor de rust had het nog minstens drie keer kunnen - misschien zelfs moeten - scoren.

Zelfs niet vanop de stip

Maar vlak voor rust viel aan de overkant ineens het doelpunt als een donderslag bij heldere hemel: 2-1 Saymak en toch terug wat spanning? Uiteindelijk wel. Terwijl AZ Alkmaar bleef kansen krijgen en zelfs een strafschop miste (penaltykiller Boer zat er goed tussen op de inzet van Johannsson), tikte de tijd weg en kon een dodelijke counter zelfs nog ei zo na voor het gelijkspel zorgen.

Zo ver kwam het uiteindelijk toch niet: de thuisploeg hield stand en zo doet het in de strijd om de play-offplaatsen richting Europees voetbal een degelijke zaak. PEC moet stilaan vrezen voor die play-offs.