Daems licht Ter Stegen door: "De perfecte doelman om bij Barça te slagen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Daems licht Ter Stegen door: "De perfecte doelman om bij Barça te slagen"
Foto: © SC

Vorige week werd de overgang die al maanden in de lucht hing eindelijk officieel. Marc-André ter Stegen (22) trekt voor vijf seizoenen naar FC Barcelona. Gewezen ploegmaat bij Gladbach Filip Daems volgde de opgang van de Duitse goalie vanop de eerste rij en licht voor ons zijn kwaliteiten door.

De aanvoerder van Borussia Mönchengladbach kan het debuut van Ter Stegen nog helder herinneren. "Toen hij in het eerste elftal kwam, zag ik meteen wat voor talent hij had", vertelt Daems tegenover Voetbalkrant.com. "Die uitstraling als jonge speler heeft hij gewoon bevestigd de afgelopen jaren."

"Hij is een complete doelman geworden. Sterk in de één-tegen-één-situaties en bovendien goed met de voeten. In dat opzicht is hij de perfecte doelman om bij Barça te slagen", gelooft Daems.

Ter Stegen niet in de Duitse selectie vind ik heel vreemd

Een paar maanden geleden geleden kreeg Barcelona door de FIFA  nog een transferverbod opgelegd. Ook toen al circuleerde de naam van Ter Segen in de Catalaanse wandelgangen. "Veel wilde hij daar toen niet over kwijt. Waarschijnlijk had hij al een akkoord met de club. Op dat gebied is hij ook heel volwassen en hield hij het nieuws lang voor zichzelf."

Ondanks zijn knalseizoen zit de jonge keeper niet in de Duitse WK-selectie. "Dat vond ik heel vreemd en ik niet alleen", zegt Daems. "Samen met Bernd Leno (Leverkusen, nvdr.) heeft Duitsland twee jonge topkeepers. Ik had verwacht dat één van deze twee zou meegaan. Joachim Löw koos voor Robert Zieler van Hannover 96, een vreemde beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties