Tragikomische beelden: fans Blackpool bezetten middencirkel

Tragikomische beelden: fans Blackpool bezetten middencirkel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met Blackpool. De club kon voor het laatst winnen op 31 januari en degradeert naar de Engelse derde klasse. De fans pikten het niet meer en bestormden tijdens de laatste match het veld. Een 200-tal supporters bleven meer dan een halfuur staan in de middenstip.

Wat een droevig seizoenseinde voor Blackpool - de club waar José Riga ook even actief was als trainer dit seizoen. De club is helemaal laatste in de stand van de Engelse tweede klasse en was al enkele weken veroordeeld tot degradatie.

De morrende fans zijn het echter meer dan beu. Voor de wedstrijd was er al vreedzaam protest, tijdens de match ging dat gewoon verder. Toen het na een uurtje voetballen nog 0-0 was, deden ook de fans hun duit in het zakje: een 200-tal gingen op de middenstip parkeren.

Politie en stewards kregen ze daar niet meteen weg, waardoor de wedstrijd een serieus oponthoud kreeg. Een wedstrijd zonder veel geschiedenis verder, want ook voor tegenstander Huddersfield heeft het resultaat van de wedstrijd geen invloed. 

Zelfs een mindervalide fan kwam zich mengen in de debatten, tot groot jolijt van de fans die in de tribune bleven zitten. Het moet gezegd: Blackpool zit diep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties