Cavani en Ibrahimovic hakken Guingamp in de pan

Caroline Tonnelier

PSG is vastbesloten om zichzelf op te volgen als landskampioen en zette die ambitie kracht bij met een monsterzege tegen Guingamp. Daar waren met name Zlatan Ibrahimovic en Edison Cavani verantwoordelijk voor.

Het werd 6-0 voor de thuisploeg en het doelpuntenfestival begon al erg vroeg in het Parc des Princes. In de tweede minuut toonde Cavani al dat hij in topvorm was. Spitsbroeder Ibrahimovic kon niet achterblijven en verdubbelde in de 18e minuut de voorsprong voor PSG.

Het werd uiteindelijk vooral de avond van Cavani: in de tweede helft scoorde de Uruguayaan nog twee keer. Tussendoor had ook Maxwell zijn doelpuntje meegepikt. Het laatste woord was toch nog voor de meester zelf: vanop de stip legde Zlatan de 6-0 eindstand vast.