Topclub in verval wil zelfs niet Europees spelen ... en dus komen degradatiekandidaten in aanmerking

Topclub in verval wil zelfs niet Europees spelen ... en dus komen degradatiekandidaten in aanmerking
Foto: © photonews

FC Twente - de voorbije zeven jaar nog vijf keer in de top-3 van Nederland en zelfs eenmalig kampioen - is helemaal in verval. De financiële problemen deden al zorgen voor zes minpunten, nu weigeren ze zelfs Europees voetbal te spelen. En dus komen degradatiekandidaten plots in aanmerking ...

Twente vroeg namelijk geen Europese licentie aan voor volgend seizoen. Daarmee zeggen ze duidelijk dat ze eerst de club terug op orde willen krijgen, alvorens in Europa aan de bak te gaan.

Zeker omdat ze al heel vroeg Europa in zouden moeten. Nederland heeft wél een extra Europees ticket beet, omdat ze helemaal bovenaan de fair play-ranking staan. 

Dromen bij Excelsior en Go Ahead Eagles

Twente is de meest faire ploeg in Nederland, maar verzaakt dus aan het ticket. Tweedeklasser NEC mag Europa niet in, AJAX en PSV komen ook niet in aanmerking, omdat ze al zeker zijn van Europees voetbal.

En dus zijn de topkandidaten nu plots Excelsior en Go Ahead Eagles. Twee teams die na dit weekend veroordeeld kunnen worden tot het spelen van nacompetitie en een eventuele degradatie naar tweede klasse ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties