Van den Brom mag blijven dromen van plek drie na felbevochten zege

De Wit Bram

In de Nederlandse Eredivisie werd vandaag de voorlaatste speeldag afgewerkt. Op Feyenoord-Vitesse na kwamen alle ploegen in actie. De wedstrijd van Feyenoord werd verplaatst naar morgen, omdat door prikacties van de Rotterdamse politie de openbare orde niet gewaarborgd kon worden.

AZ-NAC Breda 3-2

In Nederland zijn de nummer 1 (PSV) en 2 (Ajax) al bekend, dus gaat het om de derde plaats en een rechtstreeks ticket voor de Europa League. Hiervoor lijkt het tussen Feyenoord en AZ te zullen gaan, en met NAC Breda, de nummer 16, had AZ op papier een haalbare kaart.

Aan de rust stond de ploeg van coach van den Brom echter 1-2 achter. In de laatste 10 minuten van de tweede helft zette AZ de scheve situatie recht, met het winnende doelpunt van Johansson vlak voor tijd. Een serieuze domper voor NAC, dat nog strijdt om de degradatie-eindronde te vermijden.

FC Utrecht-Excelsior 2-2

Excelsior kon in haar laatste 8 wedstrijden geen enkele keer winnen en was weggezakt naar de 15e plaats, met maar drie punten boven de degradatie-eindronde. Voor FC Utrecht stond er niets meer op het spel.

In een wedstrijd die pas na de rust op dreef kwam, was het Utrecht dat via een penalty op 1-0 voorsprong kwam. Excelsior schoot wakker en wat later stond het 1-2, na doelpunten van Tom van Weert. Verbeek lukte nog de 2-2, maar door het verlies van NAC blijft Excelsior zeker in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles-SC Heerenveen 1-1

Go Ahead Eagles moest de laatste twee wedstrijden winnen om nog kans te maken om de eindronde voor degradatie te vermijden. Met slechts 1 zege uit de laatste 5 wedstrijden, leek dit een zware opdracht te worden.

Tegen Heerenveen, dat nog de eindronde zal spelen om een Europa League-ticket, leek de wedstrijd lang op een brilscore te zullen eindigen. Toen Lerin Duarte enkele minuten voor tijd de 0-1 lukte, was alle hoop vervlogen voor de thuisploeg. De gelijkmaker van Verhoek veranderde daar niets aan.