Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stadio San Paolo
Fenomenale Dries Mertens danst zo voorbij Cesena
Tom Stroobants

Napoli lost zijn rol in de strijd voor een Champions league-ticket niet. Daarvoor had het tegen Cesena één man te danken: Dries Mertens. De Rode Duivel leidde zijn ploeg met 2 doelpunten naar de overwinning. Ook Fiorentina boekte een belangrijke overwinning. Hekkensluiter Parma vormde geen obstakel.

Napoli-Cesena 3-2

Als Napoli nog nog kans wilde maken op de voorronde van de Champions League, volstonden enkel de drie punten thuis tegen Cesena. Toch begon de thuisploeg niet scherp en keek het al snel tegen een achterstand aan. Maar op twee minuten tijd zette Napoli de scheve sitauatie recht.

Eerst viel de bal met een gelukje voor de voeten van Mertens, een minuut later legde hij het leer panklaar voor Gabbiadini. Het al tot degradatie veroordeelde Cesena kwam nog terug tot 2-2, maar opnieuw Mertens maakte er op mooie wijze 3-2 van. Napoli nadert zo opnieuw tot op 3 punten van Lazio.

Goal Mertens Napoli 1-1 Cesena 18.05.2015
door FootGermany

Dries Mertens 2nd Goal Napoli 3-2 Cesena 18.05... door hdfootballvideos

Fiorentina-Parma 3-0

De mannen uit Firenze moesten absoluut winnen om opnieuw over Genoa te wippen naar de vijfde stek, die verbonden is aan het laatste Europese ticket. Fiorentina greep de bezoekers uit Parma meteen bij de keel, met succes. Na een halfuur spelen leek de wedstrijd al beslist. Rodriguez en Gilardino lieten de netten trillen.

Na de pauze kwam de zege van de thuisploeg niet meer in gevaar. Smaakmaker Salah zorgde met zijn negende treffer voor de 3-0 eindstand. Fiorentina telt nu twee punten meer dan Genoa, met nog twee wedstrijden voor de boeg.