WK Vrouwenvoetbal: 10 om te zien

WK Vrouwenvoetbal: 10 om te zien
Foto: © SC

In de nacht van zaterdag op zondag trappen thuisland Canada en China het WK vrouwenvoetbal op gang. Ook Nederland komt meteen in actie. Maar wie worden de blikvangsters op de hoogmis van het vrouwenvoetbal? Wij wikken en wegen, speciaal voor u.

Om het WK in Canada morgennacht goed in te zetten, komen we morgen overigens nog met een ander tiental om te zien: de 10 knapste spelers op het WK volgens onze redactie.

Blijf Voetbalkrant.com dus op de voet volgen. Vandaag: tien speelsters waar we een en ander mogen van verwachten de komende maand.

Marta

Er is maar 1 Marta, meer valt daar eigenlijk niet over te zeggen. Maar het Braziliaanse genie zal ook in Canada vermoedelijk weer het beste van zichzelf laten zien. 

Al vijf keer werd ze verkozen tot beste speelster van de wereld, niemand die haar techniek niet weet te bewonderen. Genieten geblazen, sowieso.

 

Dzsenifer Marozsan

Al jaren speelt ze ondertussen helemaal bovenaan mee, waardoor je zou vergeten dat ze toch ook nog steeds maar 23 is. Haar van de bal zetten? Quasi onmogelijk. 

Met een fijnbesnaarde stijl is zij - samen met Goessling, Mittag en Sasic - de vrouw waar we moeten naar uitkijken bij de Duitsers. Krijgen zij de ploeg op de rails richting nieuwe wereldtitel?

 

Nadine Angerer

En als het op het veld op een of andere manier niet zou draaien voor de Duitsers, dan hebben ze nog een geweldig sluitstuk staan onder de lat.

Nadine Angerer werd in 2014 wereldvoetbalster van het jaar, en als doelvrouw wil dat toch heel wat zeggen. Op haar 36e is het voor haar bovendien mogelijk de laatste keer om te schitteren op het hoogste niveau.

Alex Morgan

Is ze helemaal hersteld van haar knieblessure? Neen. Begint ze aan 100% aan het WK? Neen. Maar heeft TEAM USA haar nodig in de strijd om een nieuwe WK-titel? Uiteraard.

Morgan kan een match beslissen met 1 beweging. Dat deed ze ook al eens op de Olympische Spelen van 2012, waar goud haar deel was. Met ook nog Wambach, Lloyd, Press en Solo is Amerika weer een grote favoriet.

Lotta Schelin

Vanuit Zweedse hoek wordt het vooral uitkijken naar wat Lotta Schelin vermag tijdens dit WK. In de voorbereiding toonde ze alvast dat ze in staat is tot grootste dingen.

Nu wordt het tijd voor de Zweden om nog eens te schitteren op een groot toernooi. Schelin zal het met haar moves én doelpunten moeten in orde krijgen.

 

Christine Sinclair

Een mythische naam binnen Canada, zoveel is duidelijk. Al 153 keer scoorde ze voor haar land, de 31-jarige is bovendien zelfs ambassadeur van het WK.

Op haar wordt gerekend door alle fans om echt te gaan meespelen met de grote landen deze keer. En wie weet zelfs de wereldtitel? De droom is alvast groot, de wens vurig.

 

Eugenie Le Sommer

Zelden had Frankrijk zo'n sterke lichting als nu. Met ook Abily, Necib, Henry en vele anderen zou het dit jaar wel eens hét jaar voor Frankrijk kunnen (en moeten) worden. 

Dan zal het sowieso ook moeten rekenen op de doelpunten van Eugenie Le Sommer. Kan zij het verschil maken voor haar land en de kroon op het werk zetten? 

 

Ada Hegerberg

Genieten, wat heet. Ada Hegerberg mochten we al twee keer op onze Belgische voetbalvelden verwelkomen. Evenveel keren liet ze zien wat ze kan: pijlsnel opduiken en doelpunten maken.

Je zou er bijna bij gaan vergeten dat Ada - de ravissante vikingsdochter uit het Noorden - pas volgende maand 20 wordt. Ze zit dus nog op tram 1, maar dendert vooral in haar carrière verder als een trein bij Lyon en Noorwegen.

Desiree Scott

Het thuisland heeft nog een ander hangijzer in het vuur liggen. Desiree Scott - The Destroyer in de volksmond - is een beenharde verdedigende middenveldster.

Valt ze op door haar manier van voetballen? Niet vaak. Maar ze maakt zich wel bijzonder nuttig en kan in de omschakeling zorgen voor druk naar voren. Canada rekent ook op haar.

 

Veronica Boquete

Tot slot gaan we ook even kijken bij de Spaanse selectie. Daar loopt ene Vero rond, die de laatste jaren op clubgebied de finales en prijzen aan elkaar wist te rijgen.

Hoog tijd om ook eens op internationaal gebied met Spanje mee te dingen voor meer dan een bijrolletje, moet Boquete denken. Zij zal als spil alvast haar best doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties