Beerschot-Wilrijk vraagt licentie aan voor amateurliga: "Maar dat wil niet zeggen dat we 1B opgeven"
Redactie
| 12 reacties

Beerschot-Wilrijk wil alle opties openhouden om in 1B te spelen

Beerschot-Wilrijk vraagt licentie aan voor amateurliga: "Maar dat wil niet zeggen dat we 1B opgeven"
Foto: © photonews

Beerschot-Wilrijk kondigde op zijn website aan dat de licentie voor de amateurliga voor volgend seizoen in orde is. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat ze de superprofliga opgegeven hebben, bevestigt ook Fred Lenders van het bestuur.

Er was wat commotie ontstaan bij de supporters na de aankondiging dat Beerschot-Wilrijk voor de licentie voor de amateurliga ging gaan. "Ja, maar we moeten zorgen dat het dossier in orde is. De deadline daarvoor was 31 januari. Maar dat wil zeker niet zeggen dat we de piste 1B opgeven", verklaart Lenders aan Voetbalkrant.com.

We moeten al onze opties openhouden

Fred Lenders

"We hebben nog zaken lopen en ook over de klacht bij de Raad voor Mededinging is het laatste woord nog niet gesproken. Onze ambitie is om in die profreeks te geraken, maar we moeten al onze opties openhouden. En daarom moest dat dossier tegen eind januari volledig zijn. En dat is het ook!", gaat Lenders door. 

Dat betekent dat het licentiedossier voor zowel 1B als de amateurliga zullen ingediend worden. Beerschot-Wilrijk kan op dit moment sportief de promotie niet bewerkstelligen, maar wil ingedeeld worden bij de profclubs, om de groei van de club niet af te remmen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties