Vermaelen zet paar zaken recht: "Mensen vergeten dat ik bij de beste club ter wereld zit"

Redactie
| 10 reacties
Vermaelen zet paar zaken recht: "Mensen vergeten dat ik bij de beste club ter wereld zit"
Foto: © Photonews

Thomas Vermaelen is al een jaar weer voltijds voetballer, een maand niet meegerekend. Daarvoor zat hij vooral in de fitness en de revalidatiezaal. Ondertussen krijgt hij zijn kansen bij de grootste club ter wereld en wil hij de misverstanden die er bestaan uit de wereld helpen.

Want in België hebben veel mensen het idee dat Vermaelen er bij Barcelona gewoon bijloopt om de hoop te vullen. "Ik heb het idee dat mensen denken dat ik nooit speel bij Barcelona. Ik las ergens: ‘Vermaelen speelt niet bij Barça’. Dat was uitgerekend op een moment dat ik vier midweekmatchen na elkaar had gespeeld. Ok, in het weekend zat ik op de bank, maar ik speelde dus wél", zegt hij in HLN

De 30-jarige verdediger zit aan 50 procent. "Ja, zeg. Ik ben geen Messi of Neymar, hé. Ik ben niet de beste speler ter wereld die zestig matchen per jaar zal spelen. Maar mensen vergeten dat ik bij de beste club ter wereld zit. Inderdaad, ik ben geen eerste keuze. Maar hier wordt wel geroteerd dus ik krijg mijn kansen."

30 matchen bij de grootste club ter wereld. Is dat slecht?

In België durven ze zoiets wel eens vergeten. "Het heeft te maken met de manier waarop mensen je bekijken. Ik ben hier geen vaste waarde, maar ook geen speler waar ze geen rekening mee houden. Een club als Barcelona werkt ongeveer 60 matchen op een jaar af. Als je geluk hebt, dan mag je daar ongeveer de helft van spelen."

"Ik zit nu - met een maand blessure - aan dertien officiële matchen. Als ik die maand blessure niet had gehad, dan waren het er wellicht vijftien geweest. We zijn nu de helft van het seizoen voorbij, als ik er nog eens zoveel bij doe. Dan kom ik aan dertig matchen op een volledig seizoen bij de grootste club ter wereld. Is dat slecht?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties