Lierse Vrouwen in zoektocht naar echte topstatus

Lierse Vrouwen in zoektocht naar echte topstatus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vrouwen van Lierse zijn momenteel een van de 8 teams in de Belgische Super League. De bekerwinnaar van 2015 wil doorgroeien in het vrouwenvoetbal en een vaste waarde worden aan de top.

Lierse was al een tijdje actief in het provinciaal voetbal, toen het in 2010 samenging met Vlimmeren Sport. Die club was de jaren daarvoor uitgegroeid tot een vaste waarde op het hoogste niveau.

Tussen 2010 en 2012 ging de club nog door het leven als WD Lierse, daarna werd de integratie in het mannenteam totaal. Lierse deed meteen mee aan de BeNe League en liet in het seizoen 2014-2015 al zien dat het met de Belgische top kan meespelen. 

Bekerwinnaar

Het summum van de Lierse Toppers tot op heden was de bekerwinst in 2015. In de finale won het van het afscheidnemende Club Brugge, diverse speelsters van toen spelen nu bij de Lierse Vrouwen. Met onder anderen Nicky Van den Abbeele, Silke Demeyere en Jana Coryn werden in alle linies extra spelers binnengehaald.

Met die extra ervaring is de nieuwe droom een Belgische titel. Het seizoen 2015-2016 is daartoe een eerste kans in de nieuw opgerichte Super League

Uitvalsbasis:

Voor sommige wedstrijden wordt er gespeeld op het Lisp in het Herman Vanderpoortenstadion, soms wordt ook uitgeweken naar de Voetbalstraat in Zandhoven. 

Erelijst:

Beker van België (1): 2015
Bekerfinales (2): 2011, 2012

Resultaat BeNe League 2014-2015: 7e plaats (2e Belgische team)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties