Rashford nu al een fenomeen, Chadli helpt Spurs aan belangrijke zege

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Spannend is de Engelse titelstrijd in elk geval en vanmiddag stond Arsenal voor de belangrijke verplaatsing naar Old Trafford. Daar verspeelden ze drie belangrijke punten. Tottenham won wél, met dank aan Nacer Chadli.

Geen spektakel op Old Trafford? Weinig doelpunten? Dat is dezer dagen wel even anders, en dat heeft vooral te maken met de nieuwe held van Manchester United. 18 is hij, en voor wie het gemist heeft: in de Europa League scoorde hij al twee keer tegen FC Midtjylland. 5-1 werd het toen.

Louis Van Gaal liet hem in de topper tegen Arsenal meteen in de basis starten. En wat een debuut in de Premier Leauge zou het worden voor de jonge aanvaller. Twee doelpunten in drie minuten, goed voor een 2-0 voorsprong voor United. De aansluitingstreffer van Welbeck bracht Arsenal nog voor de pauze terug in de match.

Rashford kan echter niet alleen scoren, ook de rol van assistgever ligt hem, zo blijkt. Ander Herrera maakte er 3-1 van. Doelpuntenmaker wordt aangever, dan draaide Özil de rollen maar om: de Duitser maakte er niet veel later 3-2 van.

Een punt zat er niet in voor The Gunners, laat staan een overwinning. De mannen van Arsène Wenger doen zo een erg slechte zaak in de titelstrijd, want ze geven alweer terrein prijs op de rechtstreekse concurrenten.

Lang zag het er naar uit dat Leicester City de speeldag zou afsluiten met vijf punten voorsprong op de eerste achtervolger. Swansea kwam immers al vroeg op voorsprong op White Hart Lane en leek dus op weg naar een stunt bij dé ploeg in vorm.

Invaller Nacer Chadli gaf echter het goede voorbeeld voor The Spurs: in de 70e minuut zorgde hij voor de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij, want Danny Rose maakte de remonte zeven minuten later compleet. En zo lijkt de titelstrijd steeds meer een onderonsje tussen Leicester City en Tottenham te gaan worden.