"Alderweireld verdiende nominatie voor trofee PL-speler van het jaar"

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
"Alderweireld verdiende nominatie voor trofee PL-speler van het jaar"

De genomineerden voor de trofee van Speler van het Jaar in de Premier League zijn bekend. Een van deze mannen wordt de opvolger van Eden Hazard: Dimitry Payet, Harry Kane, Jamie Vardy, Mezut Özil, N'Golo Kanté of Riyad Mahrez.

Geen enkele Belg bij de kandidaten dus. Nochtans zijn een aantal landgenoten aan een absoluut topseizoen bezig. Toby Alderweireld bijvoorbeeld, die aan een erg constant seizoen bezig is.

Zijn transfer naar Tottenham was een absoluut schot in de roos. The Spurs hebben de minst gepasseerde defensie van de Premier League en Alderweireld is misschien wel de beste verdediger uit de Premier League dit seizoen.

Geen enkele verdediger bij genomineerden

Dat is in elk geval de mening van zijn coach Pochettino. Die betreurt het feit dat geen enkele verdediger genomineerd werd. "Meestal worden spelers geselecteerd die doelpunten scoren, maar voor een trainer zijn de verdediging en het middenveld even belangrijk."

"Eigenlijk heeft Toby geen erkenning nodig, maar ik denk dat zijn prestaties, die al sinds het begin van het seizoen ongelooflijk zijn, hem een plaatsje in deze lijst hadden moeten opleveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties