Eerlijke Nederlandse ref hint zelf naar gebruik tv-beelden: “Dan had ik cruciale strafschop nooit gegeven”

Eerlijke Nederlandse ref hint zelf naar gebruik tv-beelden: “Dan had ik cruciale strafschop nooit gegeven”
Foto: © photonews

De titelstrijd in Nederland is bijzonder spannend. Met nog enkele speeldagen voor de boeg staan Ajax en PSV broederlijk naast elkaar op kop. De Amsterdammers hadden flink wat geluk bij een toegekende strafschop tegen Utrecht. Scheidsrechter Makkelie geeft duiding.

Ajax maakte een 0-2 achterstand nog goed richting 2-2 tegen Utrecht, mogelijk een erg belangrijk punt in de eindafrekening voor ‘lucky Ajax’. Na de match was iedereen het erover eens: geen strafschop.

“Ik moet zeggen dat ik geluk had, want een elfmeter was dit niet”, aldus ‘slachtoffer’ Arek Milik. “Ik nam hem een beetje mee bij het doorglijden, maar het was zuiver de bal”, aldus ‘dader’ Janssen. En dus mocht de scheidrechter een woordje uitleg komen geven.

Wij willen het ook zo goed mogelijk doen -

Danny Makkelie

“Ik stond links van het duel”, geeft ref Danny Makkelie aan bij de NOS. “Ik zag dat Janssen zijn tackle inzette en dat er contact was met de benen, een soort van schaarbeweging. Daarom legde ik uiteindelijk ook de bal op de stip.”

Maar dat was dus fout: “Dat was wat ik op dat moment zag, de bal was uit mijn gezichtsveld, want die zat rechts van het duel. Als ik beelden had gezien, dan had ik deze strafschop nooit gegeven. Een scheidsrechter is ook een sportman en ik wil het zo goed mogelijk doen”, gaf hij een hint naar het gebruik van tv-beelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties