Update: 'Bom' in Manchester bleek namaak

Redactie
| 25 reacties
Update: 'Bom' in Manchester bleek namaak
Foto: © photonews

In de Premier League waren we zondag toe aan de slotspeeldag. Man United kreeg Bournemouth over de vloer, maar die partij kon niet doorgaan.

UPDATE: Het verdachte pakket bleek uiteindelijk onschadelijk. Het was afkomstig van een extern bedrijf en was blijven liggen op een van de toiletten na een oefening in het stadion. Het voorwerp was een zo realistisch mogelijk nagemaakte bom en was per ongeluk achtergelaten.

De 'bom' werd gecontroleerd tot ontploffing gebracht. "Het zag er ongelooflijk echt uit, maar dat was het niet", aldus de Britse politie. Dinsdag zullen Manchester United en Bournemouth hun wedstrijd spelen.

Op Old Trafford trof men een verdacht pakket aan waardoor er twee tribunes volledig ontruimd moesten worden. De seizoensafsluiter werd tijd uitgesteld. United en Bournemouth zullen dus dinsdag aan de bak moeten.

De tribunes, The Stretford End en the Sir Alex Ferguson Stand, werden geëvacueerd door de politie onder naam van een "Code Rood" operatie .

De FA stuurde een bericht uit na de situatie op Old Trafford waarin bevestigd wordt dat de wedstrijd op bevel van de politie afgelast werd. Er wordt verhelderd dat zulke maatregelen enkel worden toegepast als laatste redmiddel. De nieuwe datum voor de wedstrijd wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties