Carneiro-soap is over, met verontschuldigingen Chelsea én dankwoord Mourinho

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Carneiro-soap is over, met verontschuldigingen Chelsea én dankwoord Mourinho
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen seizoen kwam er een einde aan de samenwerking tussen Eva Carneiro en Chelsea. Aanleiding daarvan was een dispuut met José Mourinho. Intussen hebben beide partijen een akkoord bereikt.

De procedure voor de arbeidsrechtbank werd pas gestart, maar intussen hebben Chelsea en Carneiro dan toch een akkoord bereikt over de ontslagvergoeding. De details daarvan zijn niet bekend.

Mourinho ging zwaar in de clinch met Carneiro omdat die Eden Hazard een volgens de Portugees onnodige blessurebehandeling toediende, waardoor Chelsea even met negen man stond. Een maand later kreeg de clubarts haar ontslag.

Carneiro klaagde Chelsea aan wegens onrechtmatig ontslag en beschuldigde Mourinho van discriminatie. De FA sprak The Special One overigens vrij naar aanleiding van die aanklacht.

Intussen kreeg Carneiro wel haar gelijk van Chelsea mbt haar optreden in de openingswedstrijd van de Premier League. Dat maakte Chelsea bekend in een officiële mededeling. Daarin benadrukt de club dat ze voldeed aan haar plicht als arts en dat ze een bijzonder competente en professionele clubarts is.

Chelsea verontschuldigt zich voor de gebeurtenissen en opvallend genoeg wordt ook José Mourinho geciteerd in de mededeling. "José Mourinho wil Eva Carneiro nog bedanken voor haar uitstekende werk als teamarts en wenst haar nog veel succes in haar carrière", zo klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties