Reactie Bale neemt rol van teleurstellende Ronaldo over

Bale neemt rol van teleurstellende Ronaldo over

Real Madrid heeft Barcelona nog maar eens onder druk gezet. Onder leiding van Gareth Bale pakte de Koninklijke een logische en eenvoudige zege tegen CD Léganes, de nummer 16 in Spanje.

Het was voor één keer niet Ronaldo die zich profileerde, maar wel Bale, die qua doelpuntenaantal voorlopig zelfs beter doet dan zijn Portugese ploegmaat. Tegen Léganes lapte hij er voor de rust op acht minuten twee binnen. Wat zijn seizoenstotaal op tien brengt. Ronaldo zit voorlopig nog 'maar' aan acht, maar was begin dit seizoen wel geblesseerd.

Ronaldo was in de eerste helft immers nergens te bespeuren. De 3-3 tegen Legia Warschau in de Champions League was duidelijk nog niet verteerd. Het was Bale die met een gelukje de score opende en net voor de pauze maakte hij er 2-0 van.

Gisteren al verslikte Atlético Madrid zich in Real Sociedad en de voorsprong bedraagt nu zes punten en vijf op Barcelona, dat vanavond nog in actie komt.