Tegenstanders van Lionel Messi komen superlatieven tekort: "Hij is écht buitenaards"

Koen Frans
Koen Frans
| 4 reacties

In de eerste helft zorgde hij met de gelijkmaker voor het enige hoogtepunt aan Barcelona-zijde. Na de pauze dribbelde hij de Sevilla-defensie bij momenten aan gort. Lionel Messi maakte véél indruk, niet in het minst bij zijn tegenstanders.

"Messi is écht buitenaards", zei Sevilla-voorzitter José Castro na de 1-2 nederlaag tegen Barcelona. In de eerste helft speelde Sevilla de sterren van Barça helemaal zoek, maar uiteindelijk stond het bij de rust 1-1 na een knap doelpunt van Messi. Na de pauze ontbond de 29-jarige Argentijn pas echt zijn duivels.

"Een Messi in vorm is echt niet te stuiten", vindt ook Sevilla-trainer (en Argentijn) Jorge Sampaoli. "Ze zouden twee Gouden Ballen moeten uitreiken: één voor Messi en één voor de rest. Dan maken de anderen toch ook kans op een prijs." Spaans international Vitolo, die Sevilla op voorsprong bracht, gaat nog een stap verder: "Voor mij is het simpel: Messi is de allerbeste voetballer ooit."