Lukaku, nog steeds geen sant in eigen land: de laatste stap moet iedereen overtuigen

Lukaku, nog steeds geen sant in eigen land: de laatste stap moet iedereen overtuigen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku wordt op handen gedragen in Engeland, maar in België is hij nog steeds geen sant in eigen land. Zelfs tijdens de 8-1 en een superprestatie van de oersterke spits waren er bij zijn enige zeldzame balverlies fluitjes te horen. Hoe kan de 23-jarige spits iedereen overtuigen?

Op 23-jarige leeftijd heeft Lukaku al 22 keer gescoord voor de Rode Duivels. Ok, het zijn er officieel slechts 19 met die drie tegen Luxemburg die geschrapt werden eraf. Maar binnenkort hebben we zo goed als zeker een nieuwe topschutter aller tijden. Bernard Voorhoof lapte er 30 tegen de netten in 61 caps. Lukaku heeft al 56 selecties achter zijn naam, maar veel daarvan als invaller.

Topschutter aller tijden

Maar nu hij de onbetwiste nummer 1 is onder Roberto Martinez lijkt dat totaal snel te gaan aandikken. In zijn laatste vijf interlands maakte hij er ook vijf. En daarvan zat hij er eentje - tegen Gibraltar - op de bank. In Engeland verwachten ze dat het zijn laatste jaar bij Everton wordt, want het wordt tijd dat hij Champions League gaat spelen.

In zoverre dat het nog nodig is, wordt dat zijn laatste grote test. Indien hij ook daar zijn goals weet mee te pikken, wordt hij een wereldster. Maar waarom dan die kritiek in eigen land? Lukaku moest een evolutie doormaken om completer te worden. In België hangt nog steeds het beeld dat hij enkel een counterspits is. Maar wie de afgelopen twee seizoenen Everton in het oog hield, weet dat zo'n vooroordeel - meestal - niet meer van toepassing is.

Lukaku scoort ook zijn goals uit de combinatie en heeft grote stappen gezet als targetman. Iets wat hem verweten werd dat hij dat nooit zou kunnen omdat zijn balaanname niet goed genoeg is/was. Maar daar zijn excuses voor. De ruige aanvaller zijn opleiding was eigenlijk nog niet voltooid toen hij in de eerste ploeg van Anderlecht werd gedropt. Maar met zijn neus voor goals kon hij dat verdoezelen.

Zelfs geen tijd voor een vriendin

De laatste jaren heeft hij echter hard gewerkt aan dat punt. Van Lukaku ga je nooit horen dat hij ergens in een dancing tot de vroege uurtjes gespot wordt. Gevraagd in zijn omgeving klinkt het dat hij zelfs geen tijd heeft voor een vriendin. Voetbal en de weg naar de top zijn het belangrijkste. En daar steekt hij al zijn tijd in. 'Arbeiten' is het codewoord.

De laatste stap, de Champions League, moet alle twijfelaars gaan overtuigen. Mino Raiola is naar verluidt bezig met een supertransfer volgende zomer. Ook Ronald Koeman weet dat hij volgend seizoen niet meer hoeft te rekenen op zijn vlotscorende aanvaller. Maar het is de logische volgende stap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties