Round-up Groep B: Malinovskyi aan het kanon; Portugal wint in Servië

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Round-up Groep B: Malinovskyi aan het kanon; Portugal wint in Servië
Foto: © photonews

In Groep B won Oekraïne met de vingers in de neus van Litouwen. Portugal won eenvoudiger dan verwacht in Servië, dat stilaan een mirakel nodig heeft om op Euro 2020 te geraken.

Litouwen – Oekraïne : 0-3

Oekraïne won eenvoudig van Litouwen. Manchester City-speler  Oleksandr Zinchenko bracht de bezoekers al snel op voorsprong. Even voor het halfuur verdubbelde Marlos de score. Ruslan Malinovskyi zette iets voorbij het uur de eindstand op het scorebord met een harde knal met zijn gouden linkervoet (zie onder). Bij Oekraïne mocht Roman Yaremchuk in de basis starten van bondscoach Shevchenko. De spits van AA Gent werd in minuut 65 vervangen. In minuut 80 mocht Buffalo Roman Bezus invallen voor Malinovskyi.

 

Servië – Portugal : 2-4

In een flauwe eerste helft kwam Portugal vlak voor rust op voorsprong. William Carvalho (ex-Cercle Brugge) kon binnentikken. Doelman Dmitrovic ging niet vrijuit. Na de pauze verdubbelde Goncalo Guedes de Portugese voorsprong na een knappe individuele actie.

Halverwege de tweede helft kwam Servië terug in de match: Milenkovic buffelde een hoekschop van Tadic binnen. Tien minuten voor affluiten loodste Bernardo Silva Cristiano Ronaldo door de buitenspelval en CR7 wipte de bal subtiel over doelman. Aleksandr Mitrovic scoorde vijf minuten later de aansluitingstreffer. Tadic legde de bal breed en Mitrovic knalde staalhard in het dak van het doel. Amper een minuut later was het definitief over en uit voor Servië: Bernardo Silva kon simpel de bal binnenschuiven.

Servië doet met deze nederlaag een enorm slechte zaak. Euro 2020 lijkt enorm ver weg voor Mitrovic en co.

 

1.      Oekraïne            5w         13p

2.      Portugal              3w         9p

3.      Luxemburg         4w        4p

4.      Servië                  4w         4p

5.      Litouwen            4w         1p

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties