Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg voeren Bundesliga aan
Nico Wieme
| 0 reacties
Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg voeren Bundesliga aan

Borussia Mönchengladbach is na zeven speeldagen de verrassende lijstaanvoerder in de Bundesliga. De Borussen stonden voor aanvang van de speeldag nog vijfde, maar mogen zich nu met behulp van de falende concurrenten de fiere leider noemen.

Wie dacht dat Bayern München na de 2-7-zege bij Tottenham Hotspurs zomaar over Hoffenheim zou lopen, kwam bedroegen uit. De Duitse recordkampioen verloor in de eigen Allianz Arena met 1-2. Aangezien ook Freiburg, Leipzig, Schalke, Dortmund en Leverkusen niet konden winnen, levert de 5-1-zege tegen Augsburg Borussia Mönchengladbach de voorlopige leidersplaats op.

De Borussen namen een blitzstart tegen Augsburg. Na amper dertien minuten flikkerde al de 3-0 op het scorebord. Nog voor de pauze liep de thuisploeg uit tot 4-0. Tegen het einde van de wedstrijd zongen de Borussiafans al over de landstitel.

Na de nederlaag thuis tegen 1899 Hoffenheim staat Bayern München zelfs maar derde. De verrassende tweede is het ongeslagen Wolfsburg dat met 1-0 won van Union Berlijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties