Spaanse club stelt werking VAR in vraag en wil match laten hernemen

Nico Wieme
| 0 reacties
Spaanse club stelt werking VAR in vraag en wil match laten hernemen
Foto: © photonews

Leganes bengelt troosteloos laatste in de Primera Division. Zaterdag verloor de Madrileense ploeg thuis met 1-2 van Levante. De VAR speelde echter een opmerkelijke rol. "Wij zullen vragen om de match te hernemen."

Bij een 0-0-stand besliste de ref vlak voor de pauze om Levante een strafschop te geven. Dimitrios Siovas had Roger Martí de pas afgesneden en hem daarbij ten val gebracht. Martí zelf klaarde de klus vanop de stip. Uiteindelijk verloor Leganes de match met 1-2.

Bij de thuisploeg stellen ze de technische werking van de VAR in vraag. “In de wedstrijd zijn zwaarwegende dingen gebeurd, zoals een strafschop die tegen ons gefloten werd, terwijl de fout buiten de zestien meter plaatsvond. Dat is enkele weken geleden bij ons 1-1-gelijkspel in Valencia ook al gebeurd. De VAR heeft niet goed gefunctioneerd”, steekt Victoria Pavon, de voorzitster van Leganes, van wal in de Spaanse media.

Benadeeld tegenover andere teams

“We konden geen wedstrijd onder dezelfde voorwaarden als de andere teams spelen. Daarom zullen we vragen om de partij tegen Levante vanaf de strafschopfase te hernemen. Dat de VAR niet gefunctioneerd heeft, hebben we vernomen van bronnen die we niet mogen prijsgeven”, aldus Pavon.

De Spaanse voetbalbond heeft de opmerkingen vanuit het kamp van Leganes ondertussen tegengesproken. “Er was in de 44ste minuut geen technisch probleem met de VAR. Al het andere is volledig foute informatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties