Herkansing voor Spanje en Liechtenstein zowaar op recordjacht tegen Italië
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Spanje, Italië en zes JPL-internationals in actie op de slotspeeldag van de interlandbreak

Herkansing voor Spanje en Liechtenstein zowaar op recordjacht tegen Italië

Vandaag valt het doek over de interlandbreak in oktober met nog vier groepen die in actie komen. Ook een aantal spelers die actief zijn in de Jupiler Pro League moeten nog vol aan de bak: een overzicht per groep.

Groep G

De eerste twee wedstrijden van groep G werden maandag al afgewerkt. Polen klopte Noord-Macedonië en is zeker van EK-deelname. Ook Oostenrijk zette een flinke stap richting kwalificatie door op het veld van Slovenië te gaan winnen.

Israël-Letland is de affiche van vanavond en Isräel moet winnen. Door een overwinning tegen het puntenloze Letland komt Israël op elf punten en op gelijke hoogte met Noord-Macedonië. Oostenrijk staat tweede met 16 punten.

Groep D

Ierland krijgt Zwitserland op bezoek en heeft aan een gelijkspel om de tegenstander op vier punten achterstand te houden in het klassement. Een overwinning zou nog beter zijn natuurlijk, want dan lopen de Ieren drie punten uit op co-leider Denemarken. Zij komen vanavond als enige niet in actie in groep D.

De andere affiche is minder aantrekkelijk. Georgië lijkt uitgeteld voor kwalificatie, maar mathematisch is het nog mogelijk. Dan moet er wel gewonnen worden van Gibraltar, al is het maar om gezichtsverlies te vermijden. Kvilitaia start wellicht in de aanval bij Georgië.

Groep F

Spanje liet het tegen Noorwegen (1-1) na om zich te kwalificeren, maar krijgt tegen het Zweden van Lustig een herkansing. De interlandbreak zonder overwinning afsluiten zou toch ook een mislukte maand betekenen voor de Spanjaarden. Roemenië en Noorwegen hopen immers ook op een Spaanse overwinning.

Zij spelen straks een onderling duel. Wint Roemenië (13 punten), dan wipt het over Zweden (14 ptn). Wint Noorwegen, dan nadert het tot op een punt van Zweden. Genk-spelers Hagi en Berge zorgen voor een Belgische link in het duel. Malta tegen de Faroër Eilanden is het derde duel in groep F.

Groep J

Liechtenstein kan voor een ongeziene stunt zorgen door drie opeenvolgende wedstrijden ongeslagen te blijven, maar dan mag het wel niet verliezen tegen het autoritaire Italië dat kan pronken met het maximum der punten en een EK-ticket op zak. Mission Impossible voor de dwergstaat.

Het gevecht om de tweede plaats is groep J is razend spannend. Finland (12 punten) ontvangt Armenië (10 ptn) en Bosnië Herzegovina (10 ptn) reist af naar het reeds uitgetelde Griekenland. Cimirot (Bosnië, Standard) en Uronen (Finland, Genk) zijn de JPL-internationals in deze poule.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties