Straffe uithaal van Ajax-directeur Overmars: "Ik vergelijk de KNVB en de UEFA met Donald Trump"

Nils Wens
| 27 reacties
Straffe uithaal van Ajax-directeur Overmars: "Ik vergelijk de KNVB en de UEFA met Donald Trump"
Foto: © photonews

De UEFA heeft woensdag duidelijk te kennen gegeven dat ze de nationale competities graag afgewerkt zien. Daarvoor hebben ze de streefdatum verlegd naar 3 augustus. Maar in Nederland zijn ze niet voor dat idee gewonnen. Ajax-directeur Marc Overmars: "Ik vergelijk ze met Donald Trump."

"Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid?”, vraagt Overmars zich af. "Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA", aldus de directeur Voetbalzaken in De Telegraaf.

"Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat. Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro’s."

Overmars wil dus duidelijk gewoon stoppen. "Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties