Gert Verheyen onder de indruk van Rode Duivel: "En dat zie je in Leuven zoveel beter"

Gert Verheyen onder de indruk van Rode Duivel: "En dat zie je in Leuven zoveel beter"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat de Rode Duivels in Leuven hun WK-kwalificatiewedstrijden afwerken, deert analist Gert Verheyen alvast niet. En daar heeft hij een bijzondere reden voor.

Gert Verheyen genoot van de Rode Duivels in Leuven. “Ik zou het jammer vinden als de Rode Duivels niet meer in Leuven spelen. Woensdag tegen Wales was voor mij onvergetelijk”, klinkt het bij Gert Verheyen in Het Nieuwsblad. “Alsof de Heizel altijd zo goed ligt?”

Op Leuven naar de Rode Duivels kijken is voor Gert Verheyen voor een andere reden veel belangrijk. “Als ik mannen als De Bruyne of Lukaku zie spelen op de Heizel of in de Champions League, zit ik ver van het veld of hoog in de nok. Pas als je er zo kortbij zit zoals in Leuven, voel je nóg zoveel beter wat die mannen kunnen. De Bruyne wordt beoordeeld op zijn techniek, zijn traptechniek, passes. Allemaal fantastisch.”

En bij De Bruyne gaat dat nog een pak verder voor Verheyen. “Maar de vijf seconden voor hij de bal krijgt, zie je dat kopje heen en weer gaan, voortdurend de situaties rond hem aan het scannen. Dat is een enorm talent dat je op tv of in de nok van een stadion niet kan waarnemen. Nu wel. Dan denk ik echt: ‘Fuck man, hoe goed is die?’”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties