Aster Vranckx heeft enorme progressie gemaakt: "Dat appreciëren ze bij Wolfsburg"

Aster Vranckx heeft enorme progressie gemaakt: "Dat appreciëren ze bij Wolfsburg"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aster Vranckx lijkt de overstap van KV Mechelen naar Wolfsburg bijzonder goed verteerd te hebben. Toch droomt hij van veel meer nog dan de Bundesliga.

Veel heeft Vranckx wel te danken aan trainer Florian Kohfeldt. Die kwam in oktober aan het hoofd van de ploeg en gaf onze landgenoot veel vertrouwen. "Het heeft inderdaad veel met de nieuwe trainer te maken", zegt Luc Van Doorslaer, die commentaar geeft bij Eleven Sports voor de Bundesliga.

"Kohfeldt houdt van fysiek sterke spelers, is mijn indruk. Vranckx heeft wel een bovengemiddelde techniek, maar hij begon wel op een typische manier voor een 19-jarige. Met veel enthousiasme, maar ook met veel foutjes. Toch bleef hij staan en hij is snel gegroeid."

Veel initiatief nemen behoort tot de keuzes die Vranckx op dit moment maakt binnen zijn ploeg. “Wat ze bij Wolfsburg appreciëren, is dat Vranckx dynamisch is en veel druk op de bal en tegenstander zet.”

Toch loopt het niet bij de Duitse club met een achtste plaats en een Europese uitschakeling. “Als je het mij vraagt, is Wolfsburg te veel een ploeg van werkpaarden. Dat speelt niet in het voordeel van Vranckx. Met hun budget zouden ze beter moeten doen.”

Vranckx heeft alvast nog de nodige ambities. “Deze maand vertelde hij Duitse media dat hij een basisspeler wil worden bij Wolfsburg en droomt van Real Madrid of Chelsea.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties