Eén van de succesvolste Franse clubs ooit moet uit het profvoetbal door torenhoge schuldenberg (eigenaar is dezelfde als die van Moeskroen)

Eén van de succesvolste Franse clubs ooit moet uit het profvoetbal door torenhoge schuldenberg (eigenaar is dezelfde als die van Moeskroen)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bordeaux kampt al een tijdje met financiële problemen en eindigde laatste in de Ligue 1 vorig seizoen. Maar door een beslissing van de Franse voetbalbond mogen ze volgend seizoen niet op het tweede niveau aantreden. Ze degraderen naar National 1.

Bordeaux hoopt wel nog iets te doen aan de beslissing. De zesvoudige Franse kampioen kampt met een schuld van ongeveer 40 miljoen euro en de Controlecommissie van de DNCG oordeelde dat ze moeten degraderen naar de National 1. De club ging daartegen in beroep maar dinsdag besliste de Franse voetbalbond dat ze inderdaad naar de amateurreeksen moeten.

"De beslissing van de beroepscommissie van de FFF brengt het voortbestaan van de club in gevaar", aldus Bordeaux in een verklaring.

Met Diego Lopez hebben ze een eigenaar die ook Moeskroen tot voor kort in zijn bezit had. De Henegouwers vroegen in mei het faillissement aan. "Het besluit is onaanvaardbaar en onbegrijpelijk", zegt Lopez. "Ik zeg het vanavond heel duidelijk tegen de fans, tegen de mensen van Bordeaux en tegen iedereen die onze clubkleuren in zijn bloed heeft: ik zal vechten tot het einde en daarom hebben we besloten om in beroep te gaan tegen deze onrechtvaardige beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties